aku bukan seorang yg cepat menangis..tapi since day 1 aku tgk gambar adik nie pegang coffin mak dia mmg aku tersentuh gila..aku selalu bayangkan yang aku ni duduk kt tempat dia..macam mana aku nak hadap semua nie..ye..orang sume akan ckp dia kecik lagi..mungkin xpaham apa2..tapi aku rasa aku paham apa yg dia rasa..sebab aku juga pnh kehilangan org yg aku sayang.cumaya situasi kami berbeza.totally different..yg sama nya cuma kami kehilangan orang yg tersayang..



bila paknil buat video ni, aku cuba tgk isi kandung video nie..sekali lagi aku xleh thn air mata..tetap mengalir..walaupun dalam video nie adik nie xde menangis pon..aku yang menangis ada la..



bertabah ye adik....





...end...


Happy belated birthday hubs! Nie dh tahun ke 6 we've celebrated ur birthday together.may Allah grant u with HIS bless. Semoga panjang umur n murah rezeki. Mana tau rezeki nak dpt baby termakbul.hiks! Amin..actually there's a lot things happened b4 ur birthday..:( 

2 weeks before, amad pegi perlis jaga sukma.so I decided to stay in Semenyih since xde sape kt sini.so hari yg amad pegi tu aku pon gerak pegi keramat since mak ada kt sana.so pagi2 khamis tu aku dh gerak.stay kt keramat sampai hari sabtu n then balik semenyih.masa tu aku dh plan nk tempah kek utk birthday amad. Balik je sana aku start la cari 'pembuat kek' yg best2 since aku nk kek bentuk 'I love handball'..kt iG yg glamer was sweettoothville. So aku pon tny boleh available x utk date 8 june? She said ok.then aku bg design kek, I asked if she can do exactly like I want? She said can.then baru aku tny price..dia kata rm450.I was like whatt???? Aku tny bape KG? Dia kata 3kg++ ..ajegilaaa aku nk buat kek besar2..aku tny boleh x kecik kan sbb aku xnak la besar2..bukan nye ramai nk makan pon.dia kata x leh..mmg kena 3kg++..so mls la aku nk buat. Lg pon uyk sebijik kek aku nk kena membazir sampai rm450..ooohhh..noooo!! So aku pon cari lagi sampai la aku jumpa pu3cake..so aku tmy benda yg sama aku tny kt sweettoothville. .kakak nie ckp boleh buat ikut berapa kg yg kita nk.nie baru aku suka! N the price 2 times murah dari sweettoothville. .so dgn pantas aku order. Tp aku xnak fondant kek so aku pilih buttercream.masa tu dlm hati dh berbunga2 sbb excited nk tgk rupa kek nnt.xpk apa2 pon, pk nk tunggu 8 june jek..

So dh seminggu dok semenyih hari selasa 270514 aku siap g alamanda ngn mak.nk shopping katanya.mak nk tukar spek mata dia.nk buat yg elok. Tukar spek je dh rm2k..ok la sbb nk pakai lama.so hari rabu 290514 kitorg balik la s.alam.dlm hati aku masa sampai umah tgk 'ahh..lega..umah ok'..nie sbb tgk dari luar..so aku pon masuk..1st thing 1st aku tgk xbox...eh..xde..mana pegi??? Amad bwk ke?? Xpe la..then aku g dapo..danggggg!!!!! Pintu dh terbukak, tingkap dh melopong..ya Allah!!!!! Aku trs naik atas cek sume brg2..hurmm..hilang! Cuba kawal perasaan..mak masuk trs istighfar.dh xde rezeki.aku kol amad dia terkejut. Tp dh xleh nk buat apa.dia jauh xkan nk blk.so aku pon g settle kn sume..g balai polis sume2.mak pon bila dh jadi benda nie dia trs buat gate dpn blkg tukar tingkap tukar toilet.almost rm10k.dh la smlm dia baru je spent rm2k for spek nie tmbah lagi utk renovate rumah.hurmm..tq mak..

Lepas je jadi cm tu kitorg dh paranoid nk tinggal kn rumah lama2.blk kg pon sehari je trs blk sini blk.n now 80% rumah dh siap . insyaallah xde pape berlaku lagi.berserah kt Allah jer.tinggal tunggu gate sampai jer.

Hari sbtu aritu aku g amek kek.agak kecewa sbb dia buat x ikut apa yg aku nk.aku nk gbr handball tu sama besar dia buat kecik..kakak sy byr kakak mahal utk akak buat mcm sy nak.mula2 kata boleh buat, bila dh siap x sama pon..:(( tp xpe la..yg penting kek tu super sedapppp!!! Xtipu nye..


So, inilah cerita sepanjang 3 minggu lepas..sweet n bitter..but bitter more than sweet..apa2 pon terima dugaan yg Allah bagi.kepada pencuri, xkemana pn kau lepas nie.mungkin kt dunia kau terlepas kt akhirat ko xkan terlepas. Cepat2 bertaubat! So meh aku kongsi gbr2 sekitar tragedi may 2014...hiks!








..end..

Rasanya dah berkurun x menjenguk blog nie.dah bersawang abesssss.hahahaa..arini miid mcm rajin nk menulis.so..there u go.....

Since benti keje 31.12.13 aku dh pon mencapai cita2 aku nk menjadi fulltime homemaker.bermulanya kerjaya nie mula2 agak best la..but when it comes to 2nd-3rd month, buah2 bosan tu dh mula tumbuh.aku dh mula rasa x best duduk umah.eventho aku leh dpt pe aku nak tp benda tu tak jadi satu kepuasan kat aku..aku start balik la cari keje.as usual mmg susah la skang nk cari keje.yang menganggur pon bersepah2..aku sampai dah tak rau nk buat apa kt umah.nk berjalan? Shopping? Spa? Sume dh puas dh aku buat.ape lagi yg aku x buat selama aku duduk kt umah?? Boleh dikatakan sume benda dh buat..skang aku rindu nk keje tp mungkin belum rezeki aku nak dapat keje lagi kan..xpe2..bersabar itu yang penting..:)

After 4months aku benti,semalam Ex-es KFMers buat small gathering la..as usual sushi la tempat kitorg. .aida, k.sheida, k.lia, hanis and anum..kitorg ber6 la lepak kt sushi..bukan apa saje nk jumpa balik since sume dh keje tempat2 lain..nk jumpa pn dh payah..so smlm la hari kitorg nak berjumpa nk bergelak sakan macam dulu..it was so fun! Bukan senang nk jumpa dorg sume.tapi masa limited sangat sebab jumpa after office hours. .so pas nie kita plan mc ramai2 okeh..sy xyah mc sbb sy la bos xyah nk apply2 cuti sume..hahaa..ok2..lemme share with u guys gambar2 semalam..


Till then....tooodlesss!








...end...

today is the last day for 2013..banyak kisah terjadi sepanjang tahun nie..yang aku boleh ckap 2013 fulled with cherish and happiness..hidup ni kan seimbang..last year aku suffered sepanjang tahun..ujian yg diberikan aku tempuh dengan hati yg redha..Allah xkan uji hambaNya diluar kemampuan hambaNya itukan??mungkin dh tertulis jodoh aku dengan dia..akhirnya 2013 termeterai ikatan yang halal antara aku dengan dia..and harini jugak berakhir la status aku sebagai seorg pekerja..after 1 year 10 months bekerja dekat company nie..so hari ni hari last aku bekerja sebelum status aku bertukar ke pekerjaan lain which is 'homemaker'..hihihihi...sedey memang la sedey..sape x sedey kalau nk benti keje..dh xde kawan2 nk lunch sam2, kawan2 nk gosip2, kawan2 yg temapt nk mengadu  kalau stress buat keje..kawan2 yang gila2..am gonna miss all these!but life must go on kan..rezeki kita ada dimana2..mungkin rezeki aku dekat company ni sampai tahun nie jer..chill la ok?ok..ok..done cerita pasal tu..

Jan-Mac 2013..
Awal tahun as usual la hidup aku yg baru nk berbaik2 dengan amad..then he decided to get engaged with me..we got engaged on 3.3.13..bermula kehidupan aku sebagai tunang org..macam2 org ckp kalau masa bertunang dugaan banyak..but aku xde rasa pn..mungkin akau kitorg wat lex n wt x bese jer..tu yang x nampak sgt kot...

Apr-Nov 2013..
During this period memang hidup kitorg super duper busy sbb nye nk wat preparation on our wedding on November..super duper hectic la...bu we managed to make it easier..Alhamdullilah..we gone thru beauty and ugly together before the majlis..dengan keberkatan yang ada majlis berjalan lancar..benda yang paling best is kitorg pergi honeymoon kt Bali sama2..that was a great memories ever!memang rasa nk pergi lagi skali..xpe..kita kumpul duit dulu ok!

Nov-Dec 2013..
Bermula kehidupan sebagai seorang isteri..best la..sebab makan minum ada org jaga..pakaian pn sama..pegi keja sama2..balik pn sama2..sume benda buat sama2..so kesimpulannya 2013 nie memang tahun yang paling bermakna la..

semoga tahun depan dapat membuka lembaran baru bagi kami..mungkin dengan kehadiran Amad's Jr.. who knows???Dengan izin Allah, semua x mustahil kan???

Selamat menyambut tahun 2014!

..end..

ok..seems like lame dh x mencoret2 kt sini..so harini since dh xde keje sgt mari la kita mulakan balik tulis menulis di sini..

Friday 201213'
last week on friday we went to Bigshow's wedding kt Teluk Intan..memang penat gile la hari tu..nak tau sebab apae penat?sebab nya pagi jumaat tu aku keje n amad ckp de 3 org kwn dia nk tumpang.. so aku pon lega la sikit cz aku xyah nk drive..skali dh ptg tu aku nk amek dia kt ofis then he said 'kita trs g rawang la..dorg tunggu kt sana'..i was like haaaa!!!gumsdrop!ok..ok..bertenang..dlm pale aku mcm2 dok pk nk ikut jalan mana la pe la.sebabnya sume jalan akan JAM disebabkan:

1.haritu hari JUMAAT
2.org sume dh start nk cuti sbb nxt week nya hari krismas
3.haritu hari hujan

itu sebabla aku dok memikir2 nk ikut jalan mana..budak2 tu xpe la sebab dorg dari puncak alam xpyh nk tempuh jam yg teruk..benda 1st yg aku nk buat before pergi is CUCI KERETA..dari lepas kawen last month aku x cuci kereta..boelh bayangkan keadaan kereta aku x???hahahaah..lps cuci kereta aku pon nk gerak la nk g nkve..guess what???i stucked infront of Paradigm almost 1 hour!demmit!!kt paradigm pon jam x bergerak..masa tu dh pukul 7 lebih..amad janji ngn budak2 tu pukul 8 kt RnR Rawang..boleh bayangkan x ape yg aku rasa masa tu??huwaaa!!aku kul 720pm still depan paradigm..mood mula swing..aku dh start nk marah2..sampai aku x bercakap langsung dengan amad..dari KJ sampai ke Sg Buloh..sepatah pon x bercakap..jalan mmg jam rabakk laa..then we reached RnR Rawang at 830pm..pegi semayang dulu then g makan..pastu kwn amad ckp dorg dh gerak n suruh kitorg tunggu kt RnR dulu..tp budak2 yg nk tumpang tu  xsampai lagi..ok la..tunggu dorg..last2 pukul 10 baru dorg sampai..aishhh..nie la kalau berjanji dengan budak2..mmg sume x punctual..issokay la..sampai Rawang aku tukar driver dengan kawan Amad..pukul 1030pm kitorg gerak g Teluk Intan n  yg aku tau aku berjaya dlm 20mins pertama je..pastu aku dh fly to my lalalalaland..sedar2 je dh ade kt teluk Intan..and that time was 1215am..sampai2 je terus jumpa budak Legend n trs susun2 meja utk event esok..bayangkan aku n amad dengan pakai baju keje..super penat..dalam pukul 215am baru settled sume benda n kitorg kena balik cz esok budk2 nie ada game kt IPOH..i repeat IPOH..they need a good rest..so blk homestay aku n Fatin trs membuta x hengat apa..dlm pukul 5am Meen pn sampai dengan budak2 lain..

Saturday 211213'

Pagi sabtu tu aku terjaga pukul 830am.. mengantuk sampai terlepas subuh..:( bangun siap2 sekali dorg ckp ' hari nie kita kena pakai tshirt Bigshow bg nie'...i was like 'haaa!!pakai tshirt???'..abes baju kurung yg aku dh iron cantik2 tu nk buat apa???perhiasan??so xpe la..that was my 1st time in my life pegi wedding pakai suar bunga2 and tshirt..sadisss!but it was fun..bila tengok kitorg sume pakai baju biru..heheh..then siap2 sume, dalam pukul 1230pm kitorg gerak g Ipoh..bukan dekat hokkay! it took 1.5- hours to reach there!dari rumah bigshow nk ke exit bidor dh 40mins..dorg nye game pukul 3pm..memang mcm pelesit la masing2 bawak kete..aku dh cuak giler babs!!sume nk kejar masa..pukul 2.30pm kitorg sampai stadium indera mulia ipoh..aku dh x leh nk ckp pe dh,diam je dlm kete..bila sampai tu rasa legaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..1st game pukul 3..Melaka vs Perlis..alhamdulillah dorg menang..so dlm pukul 430pm sume gerak balik Teluk Intan balik sbb mlm tu ade BBQ and karaoke session..dm kul 730pm kitorg sampai Teluk Intan..mandi2 sume siap2 g umah bigshow balik..dlm kul 12am lebih camtu kitorg blk homestay.and x best nye aku dh start kena kencing kotor balik..muntah2 kt umah org kenduri..too bad..:( so dorg suruh amad tdo ngn aku mlm tu since ade bilik kosong..1st time entering bilik tu aku dh rasa len macam so aku wt x tau je la.trs tdo dgn perut yg sakit..rupanya pagi tu after check out dorg pon dok cte psl umah tu..siot btol!!

Sunday 221213'

Pagi ahad tu pukul 9am kitorg gerak g umah Bigshow..after breakfast kitorg gerak g Ipoh blk sbb game pukul 1230..n masa tu pukul 1030 dh..and again masing2 bawak macam pelesit laaa..pukul 12 kitorg sampai..hari nie game Melaka vs Kelantan. Alhandullillah dorg menang lagi..so petang tu kitorg sume g umah Im plak cz mak dia ade masak2..since dia duduk Ipoh so dia ajak la kitorg g umah dia..mak dia masak nasik ayam..memang terbaikk nasik ayam mak dia..lps tu dorg decided nk g tgk wyg plak..so g bli tix kt AEON dorg nk tgk cte Ronin 47..dh check in kt homestay kt Ipoh, mlm tu g tgk movie plak and lepak minum kt dataran Ipoh.. Dah blk umah dorg dok berborak sampai kul 2 pg..esok pagi game pukul 9 pagi hokkayyy!!!

Monday 231213'

pagi isnin tu game Melaka vs Perak..memang mencabar la game nie..tp xpe kalah @ menang sebabnya dorg dh menang 2 game..so game lawan Perak dorg kalah..but then dorg still pegi semifinals jumpa dengan team Selangor..after game tu kitorg g makan nasik Vanggey kt Ipoh..personnaly aku x berapa suka sgt pn nasi vanggey nie..x sedap mana pon..then lps mkn kitorg blk n sume dok bantai tdo termasuk la aku..lps mandi trs tdo sampai pukul 530pm..bangun siap2 trs g stadium blk cz dorg nye game pukul 8 malam..masa lawan selangor nie mmg mendebarkan btol..sbbnya masa 1st half Melaka leading..pastu dh masuk 2nd half dorg start mengejar sampai 24-23..masa dh tinggal 2 mins je lagi..pastu selangor dapat score sebijik lagi ..dorg cm dh happy n excited yg dorg leh menang..Legend as usual diam je la..skali kitorg dpt score sebijik masa beberapa saat terakhir and yg paling best masa minit ke 29:59, keeper Melaka shoot bola straight ke gol Selangor and terus masukn trs honk utk full time bunyik!!that was awesome!!!!so final score 26-24..they managed to go to Final..good job guys!so final Melaka vs Perak..so after game kitorg pegi makan mee kicap kt mana tah..memang terbaikkkkk mee kicap dia..kirog mkn RM12 je sekali dgn air utk 2 org..mmg murah dan sedapp!!so pas tu blk n trs tdoooo..

Tuesday 241213'

bangun pagi aku trs kemas2 cz nk trs blk from stadium..so pagi tu tgk la game Melaka vs Perak..mmg fight abes la game dorg..sebijik score sebijik lg dorg kejar..smpai la ke last 26-24..Melaka tewas kt tangan Perak..xpe2..yng penting puas kn??nxt tournament boleh jumpa dorg lagi..korg kn penah champ..bagi la peluang kt team lain plak..hehehehe..so lps amek hadiah sume kitorg g mkn nasi vanggey lagi..kalinie kt tgh bandar Ipoh..kali nie nasi vanggey dia memang sedap to the max!xperlu kari campur2 cuma ayam sambal je dh cukup sedap kt kitorg..hahahaha..so dlm pukul 3 cm tu aku n amad pon bergerak la pulang ke KL meninggalkan negeri Perak dengan 1000 kenangan for this year..ecehhhh!!

to legend family: Amad, Kamel, Bob, Bigshow, KE, Wakjan, Matjoi, Apis, Amir, Am, Im, Han, Shah, Zaidi, Ammar, Muaz,Acap,Faidz, Alang,.. YOU GUYS ROXXX!!!

to bini-biniku legend: Fatin, Meen, Alya, Baie, Dayang, Rozi, Umi, Mai, Anum nnt kita jumpa lagi!

to legend junior: Dayana, Shahid, Aqilla, Iman,Umar, stay cute!


..end..


holla!ok dah lame rasanya x mencoret..harini kita becerita2 okeh..back to the entry 'new life..new me'..8 november 2013 sah lah aku menjadi isteri kepada ahmad roziman..mula2 macam awkward jugak la..masa hari nikah tu aku x beremosi langsung..lepas je dengar amad lafaz 'aku terima nikahnya Azira bt Aminallah dengan mas kahwin nya rm3000 tunai'.....aku terus tersengih2..gelak..tapi amad dh sebak2..peluk mak abah dia..aku kt belakang nie cm xde pape jadi pon..hahahaha..senget!!so after settled majlis akad nikah kitorg pon siap2 ke flamingo hotel.check in terus ko!kelasss..x menyabar!actually, mak dh booked kan flamingo hotel untuk kitorg siap2 for the reception tomorrow..so after settle mlm tu kul 12 baru kitorg balik hotel..ngn amad yg lapa nya..g singgah mekdi makan dulu..sok pagi tu pepagi nye kitorg g brekfast yg tah ape2 kt hotel..while waiting for zaifie datang nak mekap n for the baju,kitorg pon layan la tgk fizo n mawar bertunang..dlm kul 10 cm tu zaifie sampai with my mint green dress yg cantekk!since a week before majlis aku nie kena demam yg teruk so i lose few kgs of my weight!baju yg elok2 muat dh jadi longgar..huwaa!!!!alhamdullilah, all went well on 8-9th november 2013..itw as a great moment for me..being a wife..berat nk pikul tanggungjawab tu.but i'll try my best..amin..

on 12th november we're flying off to Bali celebrating our honeymoon there..memang ohsem abes la tempat tu..sangat sesuai utk honeymoon and for newly weds cam kitorg..kt sana hilang gak la stress aku..yg dok hadap since 2 weeks before kawen..huhuhu..on on 18th went back to office with 1000 of feelings..am happy outside but am dying inside..only God knows how i feel..:( selalu org akan cakap bila kawen rezeki akan murah dan bertambah2..but for me i didn't feel it..tp xpe..perancangan Allah itu lagi baik kan..mungkin Allah dah rancang sesuatu untuk aku..aku bersyukur atas nikmat yg telah diberikan..Amin..

anyways nk wish time kasih kt :-
1. mak yg susah payah buat majlis nie dari awal sampai ke abes..dari start bertunang sampai la last day kt hotel.. u such a GREAT mom!!!
2. along, k.linda, abg nua, firdaus pon same gak susah2 payah settle kn goodies,jd penyambut tetamu masa majlis n tolong banyakkk sgt2 utk majlis ni
3. mak tua, kak long, angah, abg emy, abg bal, k.eda and family pon sama jugak yg susah payah tolong untuk majlis nie
4. anak-anak buah yang sangat ohsem!syazwan, syafiq, wani, aufa,iqa,yana, ajim, amar, sofea,haziq, irfan, baby, amoi, apit, alip, aina, alya, faiz
5. Makcik pakcik yang dh berkampung kt umah seminggu awal,jasa korg xleh nk dibalas
6. sepupu sepupu yang baik hati susah payah tolong n datang dari jauh
7. bffs yg jadi pengapit
8. kawan2 sekolah,diploma,degree,master,ofis yang datang majlis
9. zaifie zainal for the pelamin, baju and mekap yang sangat cantik!
10. redbite photography for the picturesss
11. marcreationz for the photobooth and props yg santeekk,menarik,tertarikk ko memang da boom!
12. farhan n iqin for the candybooth
13. kepada semua yang hadir ke majlis kami dan bg hadiah yg banyak sangat..jutaan terima kasih untuk anda semua..


p/s: best weh kawen!skang status dah bertukar Puan Azira..hahaha..mcm kelaka je,macam x kena je...pfftts!



..end...

ok..straight to the point memang niat dihati nk sambung PhD xpon DBA..bila tengok kawan2 dh mula fly sana sini sambung phD aku pon rasa mcm nk follow dorg..aritu tgn nie gatal la google scholar skali taraaaaa.....jumpa 1 website from Commonwealth nie dia sponsor those from Commonwealth county yg nak buat PhD..i was like yippiee yehyeh!!dh jumpa 1..then try plak cari University yg dia offer..quite byk gak..tp untuk nxt intake la cz diz year's intake dorg dh fly aritu..sobsobsobs..cte ngn ngn amad pasal benda nie..he said that xpe la...try je apply IF la dia dpt keje kt 'tempat' tu confirm dia sambung Master..kalau cenggitu sila la apply cepat2 kt tempat baru ye amad..hihihi..leh sy tumpang skaki nanti..ur course banyak kt UK.and ada 1 course tu Master of Business Administration & Sport Management..ha kau!hamekkk.skali 2 ada..gila best..and aku tgk course dia x  berapa tough sangat la czbasically sume subject tu kita dh study masa diploma and degree dulu plus a few new subject which is sport management.i've told him "no worries, i'll help you in business subjects u jz concentrate on Sport Management only"..baik x saye????hahahaha.puuii!i dont know why i love study..nak cakap aku nie bijak gila xde la..x pnh dapat 4 flat pon masa study..best student pon x penah dapat..tp aku suka study..sebab kita leh enjoy every single things yg kita dh blaja (for me la)..dari skolah aku nie memang student yg suka main2..nak2 skolah aku sume pompuan so xde la rasa tercabar sangat bila fail kan..then bila amsuk diploma dah sekelas ngn budak2 laki aku dh jadi malu bila markah aku rendah dari dorg so dari situ la aku start challenge diri aku..masa diploma aku de bf budak accounting..so few subjects aku ngn dia ada la sama..cm economic (micro+macro) so bila dh berchenta xnak la nampak cm aku nie abaikan pelajaran.so akupon ajak dia study sama2..walaupon pada hakikatnya bf aku tu bukan budak library.dia budak nakal dlm kolej tp sbb aku dh ajk dia study kt library dia pon jadi budak library..hahaha..dok bercinta sakan sampai part 5-6 kitorg clash sbb dia dh ada gf baru n nk concentrate study katanya..i was like ok..masa tu dh nk dekat final exam..aku xde pon nk frust menonggeng ke ape..few of my friends siap bajet2 yg sem tu aku mmg hancus la..sbb baru putus chenta..aku lek2 je cm bese..still g library study utk final..then sampai result kuar aku dpt DL..hahahahaha..x cayo den!kt kolej aku sesape dpt DL gbr2 dorg akn ditampal kt board kt pathaway nk naik g class..n yg best gbr tu akn tertampal selama 1 sem..miaahahahahaha...so bila gbr aku dh tertampal si ex-bf nie mula la msg2 wish congrats..n he started la bercite yg dia failed few subjects n kena repeat..aku pon ucapkan la tahniah kat dia..hahahah..super evil!dah masuk degree aku dh mula jadi malas sket..bukan ape sbb environment..hostel ngn campus sket nye jauh plus aku xde transport lagi masa tu..kena tunggu bas uitm dtg jemput kitorg blk hostel..so mood aku nk melepak kt library tu kureng sket la..ade la few times je aku lepak library..huhuhu..pastu masa degree pon aku start berchenta balik..hahahhaha...ngn "abg senior" course aku..at first "abg senior" nie advice aku macam2..dia kata "jgn risau la..subject qmt tu senang je"..tp bila nek sem baru aku x npk pon abg senior nie..until 1 day lecturer economics aku gtau "oo..ahmad roziman nie cuti sem"..i was like..demmmm!!ko bg aku advice kemain lagi kan..rupa-rupanya ko tu cuti sem..hahahah..after that aku nampak dia cm terkapai2 dlm study..i have to take initiative nk bg dia back on track..so i did a notes for him since dia dh tertinggal 1 sem dari aku..so notes2 yg aku dh buat aku bg kt dia..and ada aku invent sket2 la..aku paksa dia baca and study sampai hari result kuar dia dpt DL..alhamdulillah...aku???bkn rezeki kot..huhuhu..aku dpt 3.42 sem tu..xpe2...atleast usaha aku terbayar balik bila tengok result dia yg cantik tu..huuuu...bila dh masuk master keliling aku sume budak2 excellent2..lagi la buat aku xleh tdo bila dah dekat2 nk exam..huwaaaa...but bila dh perangai malas menerajai diri..what to do???tido haje..sampai housemate aku ckp "kitorg lak stress tgk zira,x study pon tp leh score"..aku ckp dlm hati: x study???giloo..aku stress tgk korg study mcm nk telan buku2 tu..so ape lagi aku nk buat..tdo je la..konsep study aku senang. baca-faham-ingat-olah.itu aje..aku x menghafal..sebab aku bkn kaki hafal nye budak..aku pnh try hafal skali aku lupa 1 sentence terus aku blur and x leh jwb..start dari situ aku mmg xkan hafal dah..aku akan baca-faham-ingat(nie bkn bermaksud hafal sebijik2 ape yg dlm buku, cukup ko ingat key word)-olah.. masa diploma aku antara scorer utk certain subject..(bkn nk riak, sekadar nk bercerita)..masa degree group aku antara the best group utk subject kt Vietnam..masa master aku pnh dpt top scorer utk subject Operation..and now i've worked in Operation line..inilah nama nya rezeki...ok2..naff said...nie je la cara aku study..if nk sambung PhD aku x rasa leh guna cara nie..aku akan invent cara baru..insyaAllah kalau ada rezeki..semoga bertemu dilain kali...heeee..:)

p/s: Lgi 10 hari nak kawen!(tau out of topic).kbai!


..end...

About this blog

I think of myself as an intelligent, sensitive human being with the soul of a clown which always forces me to blow it at the most important moments.

favourite ku....

memyselfandi..

memyselfandi..

About Me

My photo
me I smile when I am fascinated I smile When I am scared I smile When I am admired I smile When I am dumped I smile When I’m hiding something I smile When I want to say odd things I smile When I’m being bitchy I smile When I’m a little bit shy I smile When I’m about to get angry I smile When I wanted to cry Guess, I can’t name it all For all I know My smile makes you fall Now, Can you define my smile? =)

borak2..